Het kost je ongeveer 4 minuten om dit artikel te lezen

Het blijft lastig. Een keus maken op welk platform je jouw website en blog wilt pla atsen. Er zijn hele volksstammen die helemaal wild zijn van Joomla of Drupal.

Er zijn nog veel mensen die Blogger gebruiken van Google.

Al 3 platforms waar ik niet blij van word. Echt niet! En ik spreek uit ervaring. 

Wat nog lastiger is, is om een ander uit te leggen WAAROM?

Waarom kies je nu voor WordPress?

Daarvoor heb ik een echte WordPress Expert gevraagd om dat eens uit een te zetten.

Georgette van Aart van de WordPresskennisbank.nl vertelt hieronder in het artikel waar je WordPress moet kiezen boven al die andere platforms en aanbieder.


WordPress is een gratis software programma waarmee jij je website eenvoudig zelf kunt bijhouden.Waarom WordPress? - Blog Universiteit

We noemen deze software ook wel een CMS, Content Management System wat simpelweg betekent dat jij je eigen content (inhoud) op je website kunt managen.

Er zijn nog meer van dit soort systemen

De belangrijkste 3 systemen op dit moment zijn:

Wat zijn nu de voordelen/nadelen van deze systemen

  • WordPress kent geen voor- en of nadelen, dit is echt een supersysteem.
  • Joomla is voor de gebruiker minder eenvoudig en verliest aardig terrein op de CMS markt
  • Drupal is echt een “grote jongen” en komt pas in beeld als jij een hele grote uitgebreid systeem wilt hebben waarin je bijvoorbeeld meerdere websites aanstuurt.

Waarom is WordPress zo populair?

WordPress is heel erg toegankelijk voor jou als gebruiker. Het is echt een fluitje van een cent om een blogbericht te schrijven en hieraan wat foto’s toe te voegen.

Ga maar na, op dit moment heeft WordPress ruim 60 miljoen gebruikers!

WordPress heeft 2 systemen in één

WordPress is niet alléén maar een programma voor jouw blog, zo is het wel ooit gestart maar sinds jaren is het uitgebreid met eenvolledige website functie.

Dat betekent dat jij binnen je eigen website dus heel eenvoudig je eigen blog kunt implementeren. Dat zijn dus 2 vliegen in 1 klap!Waarom WordPress? - Blog Universiteit

WordPress is gratis en Open Source

WordPress is software met de zogenaamde “Open Source” licentie. Dat betekent dat het gratis is en voor iedereen toegankelijk.

Voor gebruikers, maar ook voor webontwikkelaars die uitbreidingen willen maken. De programmeercodes van WordPress zijn dus voor iedereen toegankelijk.

Daardoor worden er zoveel, vaak gratis uitbreidingen aangeboden.

WordPress en uitbreidingen

Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn extra modules die je vaak gratis kunt installeren op je WordPress website.

Denk hierbij aan

  • een foto-album
  • video-album
  • een complete webshop
  • Een complete leeromgeving
  • Een helpdesk systeem

En zo kan ik een hele lijst maken, er zijn tienduizenden uitbreidingen op WordPress die vaak gratis zijn.

Door deze grote aantallen van uitbreidingen zit er altijd iets tussen dat jij wilt gebruiken.

Een actieve WordPress Community

Het zijn professionele webontwikkelaars die hun vrije tijd stoppen in het ontwikkelen van WordPress. Doordat de community van ontwikkelaars zo groot en enthousiast is, is WordPress software waar je op kunt vertrouwen.

De ontwikkelaars luisteren naar de wensen van de gebruiker en dat maakt dit pakket zo krachtig. Iedere update zorgt weer voor nog meer comfort op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, worden er weer stappen genomen om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Geen technische kennis nodigWaarom WordPress? - Blog Universiteit

WordPress is zo ontwikkeld dat het niet nodig is om enige technische kennis te hebben van het bouwen van een website.

Er komt geen enge code aan te pas en het dashboard, de plaats waar vanuit jij je blogberichten en pagina’s maakt, is overzichtelijk en duidelijk.

Uitbreidingen kun jij zelf installeren

Als jij een uitbreiding wilt, bijvoorbeeld een foto-album dan hoef je alleen een plugin te installeren en je kunt je eigen foto-album op je website plaatsen.

Zo’n plugin is een stukje software dat je in 3 klikken installeert, dus ook hier heb je geen technische kennis voor nodig.

Het uiterlijk van jouw WordPress website

Een ander groot voordeel van een Content Management Systeem is dat jijzelf de layout van je website heel simpel kunt wijzigen door het kiezen van een zogenaamd Thema of Template

Doordat WordPress zo’n grote community heeft, zijn er veel Thema’s ontwikkeld.

Als je googlet op “WordPress Theme” dan heb je zo ruim 86 MILJOEN hits.

Laat je daar echter niet door van de wijs brengen. Het geeft nogmaals aan dat WordPress heel erg populair is en dat in de goed zin van het woord.

WordPress en de zoekmachine

WordPress zit technisch zo fantastisch in elkaar, dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de vindbaarheid van jouw website in de zoekmachine als het gaat om de techniek.

De techniek van WordPress is gericht op het leveren van een snelle website, goede schone code en heel veel code die de zoekmachine waardeert.

Natuurlijk hangt de vindbaarheid van jouw website ook af van de teksten die je gebruikt en de manier waarop, maar dat is goed te leren en ook hier zijn weer plugins voor om zonder technische kennis je teksten te verbeteren voor de zoekmachine.

Kortom, WordPress is te TOP

Als jij na dit artikel nog zou twijfelen of je WordPress moet gaan gebruiken dan zeg ik DOEN. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

Heb jij een vraag over WordPress? Wat voor vraag dan ook…. Stel hem hieronder in het commentaarveld en je vraag zal beantwoord worden.

Wanneer je een reactie plaatst krijg je toegang tot een gratis instructie video over het downloaden en installeren van een plugin.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS: Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het artikel te delen.