Het kost je ongeveer 1 minuten om dit artikel te lezen

Een kwestie van geven

We willen allemaal meer comments op onze blogartikelen. Wanneer je begint met bloggen kan het enige tijd duren, voordat je de eerste comments krijgt op een artikel. Toen ik voor het eerst ging bloggen kreeg ik helemaal geen comments. Het duurde enige tijd voordat iemand een comment plaatste. Ik was zo ontzettend blij dat het gebeurde. Het was een bewijs dat iemand mijn artikel had gelezen.

Je kunt pas ontvangen wanneer je geeft. Dat geldt ook voor comments op je blog. Wanneer je een artikel hebt geschreven kun je achterover gaan leunen en wachten tot er een comment komt. Ik kan je nu al zeggen dat je dan kunt wachten tot je een ons weegt.

Hier 4 manieren om meer comments op je blog te krijgen.

1. Geef zelf meer comments

Je moet zelf ook meer comments gaan geven op blogs van een ander. Laat een comment achter, zodat de andere lezers ook kunnen zien dat jij het blog hebt bezocht en de moeite hebt genomen een comment te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat andere bezoekers van dat blog ook bij jou komen en een comment achter laten.

2. Vraag om comments

De snelste manier om meer comments te krijgen is door er om te vragen. Je kunt je klanten vragen een comment te plaatsen op het artikel.

3. Iets gratis weggeven

Om meer comments te krijgen kun je ook iets gratis weggeven wanneer je bezoeker een comment plaatst. Je krijgt daardoor niet alleen waarde, door het comment. Je geeft ook waarde door iets te geven.

Vragen om een comment en iets gratis weggeven kun je ook combineren. Je benadert je klanten met een duidelijke vraag en geeft ze na hun comments je gratis product.

4. Zorg dat je bezoekers op je site blije bezoekers zijn

In mijn artikel de sleutel naar blije bezoekers op je site heb ik je verteld hoe je er voor kunt zorgen dat je blije bezoekers op je site krijgt. Ook dat draagt bij aan meer comments op je blog.

Wat zou jij doen om meer comments op je blog(s) te krijgen? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het artikel te delen.