Het kost je ongeveer 6 minuten om dit artikel te lezen


Beste lezer of lid van Dé Blog Trainer Community,

Met de billen bloot noemen ze dat ook wel. Alles laten zien van je eigen website en blog.

De laatste dagen van 2017. Het zijn er inmiddels minder dan 100. Nog precies 90 om precies te zijn.

100 dagen is een uitgelezen periode om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren. Het is een fabeltje dat je daar tussen de 21 en 30 dagen voor nodig hebt. Tussen de 90 en 100 dagen schijnt veel beter te zijn om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren.

Deze laatste 10 dagen heb ik aangegrepen om iedere dag een blog te publiceren. Niet om iedere dag een blog te schrijven, want schrijven doe ik al dagelijks al dan niet een blogartikel. Nee, om iedere dag een blog te publiceren en zodoende kennis met jou te delen.

Het is onderdeel van een strategie die ik heb ingezet om 50.000 pageviews te halen binnen 3 maanden tijd.

Door deze strategie in te zetten wil ik jou laten zien wat mogelijk is om met je blog te bereiken. Over 3 maanden kom ik bij je terug (dat is ongeveer 100 dagen), om mijn bevindingen en resultaten met je te delen.

Dé Blog Trainer - Esther Molenaar

Deze maandrapportage is daar een onderdeel van. Zo kun jij iedere maand mee kijken hoe het staat met mijn cijfers, doelen en resultaten.

En natuurlijk mijn successen. Dat wat goed gaat met jou delen en laten zien wat voor mooie resultaten ik behaal en jij dus ook kunt behalen. Daarmee wil ik je inspireren dat wat onmogelijk lijkt ook voor jouw blog haalbaar is.

Successen die ik in september mocht vieren

Vanaf 22 september was het nog 100 dagen tot en met 31 december 2017. Daarvoor had ik al het idee opgevat om die 100 dagen te gebruiken om een strategie die ik online tegenkwam te testen.

Onderdeel daarvan is 100 dagen een blog publiceren.

Schrijven schrijven schrijven

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

© Esther Molenaar – Dé Blog Trainer 2017

Dagelijks zit ik achter mijn toetsenbord en type ik alle artikelen die voor die dag op de planning staan. Zowel voor mijn eigen blogs als voor klanten.

Omdat ik natuurlijk een aantal blogs wilde hebben klaarstaan en ik ook de onderwerpen voor mijn eigen blog de komende 100 dagen helder wilde hebben, maakte ik eerste een content kalender.

In deze content kalender noteerde ik mijn doelen/ resultaten die ik wil behalen na 100 dagen bloggen.

Het heeft me een week gekost om materiaal en ideeën bij elkaar te zoeken, zodat ik efficiënt deze 100 dagen aan de slag kan gaan.

20 september vierde ik daarin mijn eerste succes. De eerste 9 blog artikelen waren geschreven en ingepland met de daarbij horende Facebookberichten en tweets.

Werken aan opdrachten

Het liefst zit ik de hele dag te werken aan mijn eigen blogs. Alleen vind ik dat op den duur nogal saai worden. Ik kom dan in een sleur terecht waar ik niet blij van word.

In de tweede week van september kreeg ik een aanvraag voor ondersteuning bij het bloggen van iemand uit mijn netwerk. Na wat navraag ging het om de opname van videomateriaal om naar aanleiding daarvan blogartikelen te schrijven en te publiceren.

Mijn tweede succes. Dit als een doorlopende maandelijks terugkerende opdracht. Over een onderwerp waarmee ik een bijdrage kan leveren aan de levenskwaliteit van anderen.

Later inhoudelijk meer hierover. Want ik vind het echt supergaaf dat ik hieraan mag meewerken.

De eerste filmdag zit er inmiddels op en die gaf al heel veel voldoening.

Andere successen om te noemen

 1. Hernieuwde energie die ik kreeg na een geweldige Inspiratiedag van Angelina Jochems (ook hier later meer over).
 2. Enthousiaste klanten die helemaal blij worden van mij en mijn artikelen die ik voor ze schrijf.
 3. Een geslaagde interne verhuizing van mijn kantoor. Dat betekent een samenvoeging van twee kantoren (van mijn partner en mij) en een splitsing van de tweeling. Nu hebben mijn zoon en mijn dochter een eigen kamer.Esther Molenaar - Dé Blog TrainerA

Het was een proces van opruimen, plaatsmaken, loslaten en inrichten. Bevrijdend!

 1. Mijn derde boek dat inmiddels bij een eerste externe (proef)lezer ligt.

 

De cijfers van De Blog Trainer september 2017

Mijn hoofddoel voor 3 maanden is om 50.000 pageviews te realiseren. Dit aantal heb ik niet gesplitst in maandelijkse doelen.

Belangrijkste doel voor september was om vanaf 22 september ieder dag een artikel te publiceren.

Mijn resultaten zijn:

 • 9 blogartikelen gepubliceerd.

Niet alleen blogartikelen, maar ook de bijbehorende berichten op Twitter en Facebook. Na een week zag ik al een stijging in het bereik op mijn Facebookpagina.

Na een week zag ik in de dagelijkse bezoekers ook een stijging. Bij een verdubbeling ten opzichte van de week daarvoor.

Aantal bezoekers: 973 (was 663 in augustus) en Pagina weergaven: 1.368 (was 864 in augustus).

Je ziet dat ik met 9 extra blogartikelen en meer activiteit op social media meer bezoekers naar mijn blog heb getrokken.

 • Ieder dag een Facebookpost over het gepubliceerde artikel
 • Iedere dag een Facebookpost met een artikel van iemand anders (wil je dat ik jouw artikel promoot, stuur me dan een bericht via Facebook)
 • Iedere dag een Facebookpost met een inspirerende quote
 • Iedere dag een Tweet naar het blogartikel van die dag

Conclusie:

Zonder plan krijg je niet de resultaten die je wilt behalen. Het content plan dat ik heb gemaakt voor Dé Blog Trainer geeft mij de houvast die ik nodig heb om de resultaten te behalen die ik voor ogen heb. Samen met een duidelijk doel kan ik echt gaan knallen.

Overige cijfers:

 1. De besloten Facebook groep (Dé Blog Trainer) is gegroeid naar 646 leden
 2. De pagina Dé Blog Trainer telt 692 likes (aantal daalt jammergenoeg)
 3. Totale optins op De Blog Trainer.nl zijn 1196

De lessen die ik heb geleerd

 1. Een plan

Een plan maken is één ding, een plan uitvoeren een ander ding. In het verleden maakte ik mooie plannen die ik zelden 100% uitvoerde.

De combinatie van een plan, een doel en gewenste resultaten lijkt voor mij het beste recept.

 1. Volharding

Esther Molenaar - Dé Blog TrainerHet plan daadwerkelijk 100% ten uitvoer brengen is een grote drempel voor mij. Mijn eigen onzekerheid over mezelf, mijn waarde en mijn blogartikelen zijn daarbij grote valkuilen.

Motivatie heb ik. Die is duidelijk. Ik maak ze iedere ochtend wakker, breng ze naar school, haal ze op, knuffel ze en heb ze lief: mijn kinderen. Mijn nummer 1 motivatie.

Motivatie alleen is niet genoeg. Het gaat bij mij om volharding. Doorgaan ondanks alles, ondanks kritiek, wat ik denk dat anderen misschien denken of vinden (ze vinden toch wel wat).

Daarin speelt Angelina een grote rol. Zij gaat mij helpen van mezelf te houden en mezelf te zien als een persoon die alles waard is wat ze wenst, wil en mag ontvangen.

Voor oktober

Dé Blog Trainer - Esther Molenaar

© Esther Molenaar – Dé Blog Trainer 2017

Waar ik de komende maand aan werk:

 • Content voor Strijkkralenenzo.nl uitbreiden met behulp van een content plan
 • Onlinetraining onder de aandacht brengen
 • Live training onder de aandacht brengen
 • Oud product nieuw leven inblazen
 • Van mezelf leren houden (!!!)

Wat ga jij doen?

Met dit blog wil ik laten zien waar ik sta en waar ik mee bezig ben. Transparant zijn over cijfers. Er lijkt wel een taboe op te rusten. Een not-done onderwerp. MAAR, als je hier bent aanbeland, bij deze alinea, dan is het duidelijk dat jij ook een succesvol blog wilt en nieuwsgierig bent hoe je dat kunt bereiken.

Waar sta jij? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS: deel dit artikel in Social Media met de knoppen hieronder, zo kan ook jouw netwerk profiteren van dit waardevolle artikel.