Het kost je ongeveer 5 minuten om dit artikel te lezen


Beste lezer of lid van Dé Blog Trainer Community,

Met de billen bloot noemen ze dat ook wel. Alles laten zien van je eigen website en blog.

Iedere maand publiceer ik op mijn blog een maandrapportage van de cijfers van afgelopen maand. Voor mezelf om te zien waar ik sta en waar ik kan verbeteren en groeien en voor jou, als lezer en lid van Dé Blog Trainer Community.

Hiermee wil ik jou laten zien wat mogelijk is, wat effect heeft en vooral wat werkt.

Ja, dan kom ik mezelf tegen.

Ja, dan doe ik weer iets niet goed.

Ja, dan heeft het niet het resultaat dat ik wil.

MAAR, ik leer ervan. En nu jij dus ook.

En natuurlijk mijn successen. Dat wat goed gaat met jou delen en laten zien wat voor mooie resultaten ik behaal en jij dus ook kunt behalen.

MKaardrapportage OktoberSucces die ik in oktober mocht vieren

Eind augustus besloten Hugo Bakker en ik om samen een training te geven. Het werd Boost je Blog! 30 Dagen Blog Implementatie Programma. Met een kleine groep enthousiaste en leergierig ondernemers aan de slag om van bloggen een succes te maken.

De bonus, een LIVE dag, zouden Hugo en ik samen verzorgen.

We gaven twee webinars en tijdens die webinars waren er in totaal 12 ondernemers die het bloggen actief wilden gaan implementeren.

Andere successen om te noemen

  1. Deze maand ben ik ook actief bezig geweest om het coachingsprogramma van Hugo af te ronden. Daarin leerde ik hoe we snelle kopers kunnen identificeren en hoe we die bezoekers een klein product kunnen aanbieden. In Passief Inkomen Academy termen ook wel een ijsje genoemd. Zonder promotie verkocht ik er 4.
  2. De LIVE dag van Boost je Blog! samen met Hugo was een super dag.
  3. Het programma Boost je Blog! staat voor 65%. Gedurende de loop van het programma in november zal de rest worden gevuld.
  4. Sinds mijn public commitment om 100 dagen achterelkaar te bloggen, heb ik 25+ blogartikelen gepubliceerd.
  5. De jaarplanning voor 2017 is zo goed als rond.
Boost je Blog - Dé Blog Trainer

Boost je Blog

De Cijfers van De Blog Trainer Oktober 2016

Mijn doelen voor oktober 2016 waren:

  1. Bezoekers 2.000+
  2. Paginaweergaven 5.000
  3. 200 nieuwe inschrijvingen
  4. Ieder dag een blogartikel (slik, public commitment)

Mijn resultaten zijn:

Aantal bezoekers: 1.018 en  Pagina weergaven: 2.256

Ik had er vertrouwen in dat ik het zou halen. Met nieuwe content moest het helemaal gaan lukken. Echter, mij focus lag niet bij meer bezoekers. Mijn focus lag in oktober bij het promoten van Boost je blog!

Door de verlegging van deze focus lag de promotie van mijn blogartikelen via Social Media volledig plat.

300+ nieuwe inschrijvingen

Een webinar geven is echt super om je mailinglijst te laten groeien. In dit geval gaf ik een partner webinar samen met Hugo Bakker. dat heeft voor een enorme boost van mijn mailinglijst gezorgd.

Op dit moment staan er meer dan 1.000 mensen op mijn lijst.

25 nieuwe blogartikelen gepubliceerd

Als commitment had ik gezegd dat ik iedere dag een nieuw blog zou publiceren. 25 dagen en een beetje is me dat heel goed gelukt. Iedere avond ging ik er voor zitten en had ik binnen no time en blog artikel geschreven en gepubliceerd.

Ook hier speelde focus me parten. Na die 25 dagen is de aandacht verslapt en lag de nadruk op Boost je Blog! de promotie daarvan en organisatie van de LIVE dag.

Conclusie:Maandrapportage Oktober

Zonder focus krijg je niet de resultaten die je wilt behalen. Ik merk bij mezelf dat ik focus verlies, wanneer ik met verschillende zaken tegelijk bezig ben of bezig wil zijn. Multi-tasken is wat dat betreft niet mijn ding. Het levert eerder stres op dan succes.

Hoewel binnen mijn bedrijf activiteiten prima parallel kunnen lopen, kan ik maar op 1 ding echt focus hebben. Een les voor de volgende maand.

Overige successen:

1. De besloten Facebook groep (Dé Blog Trainer) is gegroeid naar 596 leden

2. De pagina Blog Universiteit (naam moet ik nog wijzigen) telt 665 likes

3. Totale optins op De Blog Trainer.nl zijn 1152

De lessen

1. Iedere dag schrijven

In al mijn trainingen druk ik de deelnemers op het hart om elke dag te schrijven. Door iedere dag een blog te publiceren ervoer ik hoe belangrijk dat schrijven voor mij is. Ik kan er mijn ei in kwijt en het geeft me voldoening. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik steeds gemakkelijker schrijf en ook ik wil iedere dag een beter schrijver en blogger zijn.

Het practice what you preach principe komt hierbij om de hoek kijken. Niet alleen zeggen, maar ook doen.

2. FOCUS

Jaren geleden hoorde ik Nisandeh Neta in de Business Bootcamp zeggen: FOKOES (echt hij sprak het zo uit).

Focus is belangrijk. Zonder focus (en doel) niet de resultaten die je wilt, maar de resultaten die je krijgt. En dat laatste zijn niet altijd de resultaten die je wilt.

Een zieke partner heeft er ook voor gezorgd dat de focus er niet altijd was en dat het gezinsleven de overhand krijgt en wanneer je daarvoor kiest is dat goed. Mijn gezin en het welzijn van mijn gezin is belangrijk.

Mede daardoor lag de focus op Boost je Blog! een product dat voor inkomen zorgt en ook dat is zorgen voor mijn gezin.

3. Jaarplanning en doelen

Voor 2017 begint de jaarplanning langzaam vorm te krijgen. Een groot deel van de marketing- en contentkalender is ingevuld. Er is nog ruimte voor verfijning en daar werk ik de komende maanden aan.

Een contentkalender is niet het hoogste goed binnen mijn onderneming, maar het is een onderdeel van de marketingkalender, zoals het behoort te zijn.

Doelen voor november

Waar ik de komende maand aan werk:

Alle content maken voor Boost je Blog!

Werken aan de Kerstlancering.

Daarnaast ga ik mij foucussen op 1 doel: Meer Bezoekers: 2.000+ in November

Wat ga jij doen?

Met dit blog wil ik laten zien waar ik sta en waar ik mee bezig ben. Transparant zijn over cijfers. Er lijkt wel een taboe op te rusten. Een not-done onderwerp. MAAR, als je hier bent aanbeland, bij deze alinea, dan is het duidelijk dat jij ook een succesvol blog wilt en nieuwsgierig bent hoe je dat kunt bereiken.

Waar sta jij? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS: deel dit artikel in Social Media met de knoppen hieronder, zo kan ook jouw netwerk profiteren van dit waardevolle artikel.