Een brief aan je toekomstige IK

Brief aan IK - Blog Universiteit

Het kost je ongeveer 2 minuten om dit artikel te lezen


Wie wil jij zijn over 5 jaar?

Wat voor soort ondernemer ben je als je 60 bent?

Waar sta je over 10 jaar?

Het zijn perfecte vragen om te beantwoorden in een brief aan je toekomstige ik. Juist in zo’n brief kun je heel veel kwijt van de kennis die je nu hebt en de kennis die je hoopt te hebben wanneer het zo ver is.

Misschien kom je erachter dat je kennis mist en kun je de vraag beantwoorden waar je die kennis vandaan haalt.

Brief aan IK - Blog UniversiteitMisschien is er een training, die je heel graag wilt volgen of een seminar waar je graag naartoe wilt. Mijn wens is om de training Date with Destiny van Tony Robbins bij te wonen. En ik in mijn toekomstige IK heeft die training ook bijgewoond, is erbij geweest en kon daardoor de volgende stap zetten.

In een brief aan je toekomstige IK kun je jouw dromen en wensen beschrijven en het pad daarnaar toe. Het is aan jou om te bepalen.

What’s in it for me?

Je lezer zal zich altijd afvragen wat het hem of haar gaat opleveren. Wanneer je deze blog inspiratie voor een blog artikel gaat gebruiken, denk dan ook heel goed na wat het voor je lezer kan betekenen. Denk daar altijd over na.

Stop er een les is of maak het een artikel waardoor je lezer jou beter kan leren kennen. Vertel iets over je normen en waarden, wat jij belangrijk vindt in jouw leven, het leven van je cliënt en wat je wensen zijn voor mensen die je wilt helpen en gaat helpen.

De brief aan je toekomstige IK is het perfecte format om je missie en visie in te verwerken.

Vandaag zag ik een post voorbij komen dat ook Richard Branson dit regelmatig doet, een brief schrijven aan zijn toekomstige IK (alleen kan ik dat nergens meer terugvinden sh*t 😉 ).

Brief aan IK - Blog UniversiteitEen brief die je schrijft aan je toekomstige IK 5 jaar in de toekomst kun je later teruglezen en dan lees je je eigen blik in de toekomst terug, je eigen wensen en dromen. Niet alleen voor jezelf kan dit uitermate leerzaam zijn, maar ook voor je bloglezer.

Verkort de tijd en schrijf een brief aan je toekomstige IK over 1 jaar.

Het mooie van dit concept is dat je over 1 jaar weer een artikel kunt schrijven of je dromen en wensen zijn uitgekomen en je deelt met je lezers hoe je dit hebt bereikt.

Naar welke toekomstige IK ga jij een brief schrijven? En vooral WAAROM? Laten we elkaar inspireren en deel je antwoord hieronder in het commentaarveld hieronder het blog.

 

 

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk, zodat ook zij hiervan kunnen profiteren.

8 Comments

 • Boukje Canaan

  Reply Reply 31 augustus 2016

  Heel goed om je toekomstige ik voor te stellen. Het is vergelijkbaar met een bucketlist, althans daar moest ik aan denken.

  Ik verwachtte in dit blog wat jij hierover zou vertellen; wat wil jij over 5 jaar? Maar ik las niet al te veel over jou wensen, behalve de training die je wilt volgen. Hm, aannames maken, verwachtingen scheppen. Ook zo’n ding…

  Fijn om over na te mogen denken. Ik wil dat ik over vijf jaar nog trotser mag zijn op mijn landelijk netwerk vol afscheidsfotografen. De bekendheid mag grootser; dat al een van mijn kinderen zelfstandig wonen en happy zijn in de keuzes die zij maken in dit leven, dat ze blij zijn op de begeleiding die ze hier bij kregen.

  • Esther Molenaar

   Reply Reply 31 augustus 2016

   He Boukje,

   Dit artikel is bedoeld om je met een onderwerp te inspireren. Bij mij staat deze ook op het programma om als artikel te gaan schrijven.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 • Hilde van Geel

  Reply Reply 31 augustus 2016

  Oh wat een goeie tip!

  Die brief ga ik zeker schrijven!
  Maar of ik ‘m echt als blogartikel wil gebruiken of überhaupt met de wereld wil delen weet ik (nog) niet. Eerst maar eens gaan schrijven, en nadenken over waar ik binnen een jaar, 5 jaar… wil staan. 😉

 • Wilme de Roon

  Reply Reply 31 augustus 2016

  Hi Esther,

  Een heel leuk idee wat ik wel vaker voorbij heb zien komen maar voor mij nu net op het juiste moment de reminder.

  Ga ik zeker doen. Eerst die van over één jaar en dan die van over vijf jaar.

  Thanks voor de tip. En ik ben ook heel benieuwd naar jouw brief.

  Xx

  • Esther Molenaar

   Reply Reply 31 augustus 2016

   He Wilme,

   Binnenkort te verwachten op dit blog!

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 • Ellen de Moor

  Reply Reply 1 september 2016

  Hallo Esther,

  Wat een mooie tip. Het helpt ook om je doel te beschrijven ,wat wil je eigenlijk.
  En mooi om te delen met je lezers wat er uitgekomen is van je dromen.

  Ben ook benieuwd naar jouw brief.

  • Esther Molenaar

   Reply Reply 1 september 2016

   He Ellen,

   Je bent niet de enige die nieuwsgierig is naar mijn brief.

   Met zo’n brief deel je niet alleen (een jaar later) of je dromen zijn uitkomen.
   Je bent ook een voorbeeld/ rolmodel voor anderen en laat je zien dat het haalbaar is.

   Een brief aan je toekomstige IK heeft zo veel voordelen.
   Want hoe heb je jouw dromen bereikt en welke obstakels kwam je tegen en hoe heb je die overwonnen. Ik zie alweer DRIE extra blogartikelen.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 • Angelique Pol

  Reply Reply 5 september 2016

  Mooi om jezelf doelen te stellen maar blijf vooral open staan voor nieuwe inzichten en wat erop je afkomt.

Leave A Response

* Denotes Required Field