Categorie archief: Schrijven

Schrijven met de hand - Dé Blog Trainer

De 7 geheimen van schrijven met de hand


Alles is tegenwoordig digitaal. Ik word er moe van.

Ik betrap mezelf erop dat ik niet meer zo veel naar pen en papier grijp als vroegâh…

Daarmee wil ik niet zo’n mens zijn dat zegt dat vroeger alles beter was. In tegendeel. Ik ben helemaal voor vooruitgang en innovatie.

Ideaal hoe ik met mijn telefoon mijn hele blogartikel kan dicteren en berichten in whatsapp kan versturen, zonder dat ik mijn telefoon hoef aan te raken.

Maar er mist iets

En er gaat bij onze kinderen iets missen, als we niet oppassen. Lees verder

4 onderwerpen - Dé Blog Trainer

4 onderwerpen waar je meteen over kunt bloggen


Ik blog niet want ik heb niet zo veel te melden

Nog steeds zijn er ondernemers die niet bloggen. Ik weet het, ik weet het, onbegrijpelijk. Laatst ga ik een webinar samen met Hugo Bakker en van de groep ondernemers die aanwezig was tijdens het webinar (meer dan 100), had 73% GEEN blog!

WAAROM?

Ze waren bij het webinar aanwezig.

Blijkbaar wilden ze meer weten over bloggen.

En toch…

Lees verder

Schrijf elke dag - De Blog Trainer

Meer in 10 minuten: Schrijf elke dag


Toen ik besloot om te gaan schrijven wilde ik niets liever dan een goede schrijver worden. Ik ging op zoek naar allerlei manier om een goede en nog betere schrijver te worden. Alle artikelen die ik online kon vinden over het beter worden in schrijven las ik.

Toch werd ik geen beter schrijver. Ik vergat namelijk 1 belangrijk aspect. Lees verder

Schrijf artikelen die lezen als een trein met deze simpele methode


Toen ik als schrijver begon met het ontwikkelen van teksten voor anderen ondernemers, voelde het ook als een ontwikkelproces. Over iedere zin dacht ik wel 3 keer na en de woorden koos ik zorgvuldig uit.

Ik wilde teksten die zouden lezen als een trein. Waar de lezer zo doorheen was op zoek naar een volgende tekst die verder kon helpen.

Het is belangrijk om de juiste woorden te kiezen, omdat ieder woord zijn eigen unieke betekenis heeft. Wanneer je een woord teveel gebruikt kun je op zoek gaan naar een synoniem. Echter, een synoniem heeft niet altijd dezelfde betekenis als het originele woord en kan anders geïnterpreteerd worden door de lezer.

Tricky business… of niet? Lees verder

Verliefd - Blog Universiteit

Ik ben verliefd!

 


Toen ik voor het eerst verliefd was draaide de wereld maar om 1 ding: die ander.  Ik droomde maar van één persoon. Maar al snel liep ik een blauwtje. Helaas, zij was mijn docent en zij had een vriend.

Tja, soms is verliefd zijn wat complexer dan je zou willen.

MAAR, ik had het voor geen goud willen missen. Het heeft me een geweldige tijd opgeleverd, al die vlinders in je buik en al die heerlijke gedachten en het gevoel hebben dat je op wolken loopt.

En ik heb er ook veel van geleerd: Lees verder

Een boek schrijven - Blog Universiteit

Een boek als ultiem visitekaartje


In 2014 schreef ik mijn boek Bloggen doe je zo! Een heftig en mooi proces. Nu ben ik superblij dat ik de stap heb gezet om een boek te schrijven.

Veel ondernemers schrijven een boek na een carrière van 15 tot 20 jaar. Waarmee ze hun expertise bekrachtigen.

Dat proces heb ik omgedraaid. Ik heb mijn kennis opgetekend en met dat boek in de hand laat ik zien dat ik veel kennis heb en jou kan helpen bij het bloggen. Wanneer je een boek in handen hebt, heb je niet een kruiwagen, maar een glijbaan om bij potentiële klanten binnen te komen. Hoe kun je dat boek inzetten? Lees verder

Esther Molenaar - Blog Universiteit

Hiermee bereik je meer als blogger dan al het andere dat je ooit hebt gedaan


4 jaar geleden.

Tijdens een training hoorde ik hoe belangrijk het is dat een ondernemer een blog heeft. Geen probleem dacht ik. Ik ben een schrijver, dus dat bloggen moet niet zo’n probleem zijn.

Ik zei tegen mezelf: ik ga iedere week publiceren.

Regelmaat is bij het bloggen belangrijk, want je wilt immers on top of mind blijven.

In het begin geen probleem. Enthousiast was ik aan de slag gegaan. En het schrijven en publiceren ging me heel goed af. Lees verder