Categorie archief: seo

Keyword Tool - Dé Blog Trainer

Keyword Tool: de sleutel tot je SEO succes


Om ervoor te zorgen dat je in de zoekmachine vindbaar bent is het belangrijk dat je SEO gaat toepassen op je blogartikel. SEO staat voor search engine optimisation.

Dat houdt in dat je in je blogartikel de juiste zoekwoorden verwerkt waar in Google op gezocht wordt op jouw vakgebied.

Laatst gaf ik een webinar en iemand vroeg is er een tool waarmee ik snel en gemakkelijk woorden kan vinden waar veel op gezocht wordt in Google?

Ja dat is er! Lees verder

Unieke vs terugkerende bezoekers - Dé Blog Trainer

Wat maakt het uniek? Unieke vs. Terugkerende bezoekers


Je kunt je helemaal blind staren op het aantal bezoekers op je website. En er ook helemaal depri van worden als je aantal unieke bezoekers niet stijgt en een beetje hetzelfde blijft.

Dan is het heel belangrijk om te weten dat er nog een soort bezoeker is op je website. Lees verder

Tags en categorieën - Dé Blog Trainer

Het geheim van tags en categorieën


WordPress. Je houdt ervan of je vindt het bagger. Persoonlijk ben ik er helemaal verliefd of en kan ik mij een leven zonder WordPress niet voorstellen.

WordPress kent zo veel mogelijkheden. Het grote voordeel van WordPress vind ik nog altijd dat het Google vriendelijk is geprogrammeerd.

Ook Google houdt van WordPress. Je website hoog laten scoren begint onder andere met WordPress. Kiezen om je website in WordPress vorm te geven.

Wil je weten wat je kunt doen om met behulp van WordPress je website beter vindbaar te maken (waardoor jij als ondernemer weer meer zichtbaar wordt)? Lees dan vooral dit artikel. Lees verder

Zoekwoord - De Blog Trainer

SEO: Wat is een zoekwoord?


Ik heb er een haat liefde verhouding mee met SEO. Iedere keer er weer voor zorgen dat je blogartikel SEO proof is.

Daar gebruik ik de WordPress plugin van Yoast voor. Altijd ga ik voor het groene bolletje. Maar ja, dan zegt in eens je webmaster dat de Yoast plugin niet meer de beste is en dat het groene bolletje ook niet heilig maakt.

SEO land is iets om helemaal gek van te worden.

Gelukkig is er een basis die nooit echt veranderd. En zal Google altijd een fundering hebben waar je als leek op terug kunt vallen.

Laten we bij het begin beginnen. Lees verder

Tussenkop - De Blog Trainer

De bouwstenen van een tekst – Wat is een tussenkop?

In een ander artikel verteld ik je over de alinea, een belangrijke bouwsteen voor je artikel. En wanneer je jouw blogartikel opbouwt uit een aantal paragrafen en alinea’s bevordert dat de leesbaarheid van je artikel.

Pas er wel voor op dat je de tekst niet te compact maakt. Een luchtig ogende tekst zal je bloglezer sneller lezen, want er is de verwachting dat de tekst gemakkelijker leest.

Je bloglezer kun je nog meer ondersteunen bij het gemakkelijker lezen van het artikel.

En eigenlijk is het heel simpel. Lees verder

Afbeeldingen optimaliseren - Blog Universiteit

Afbeeldingen optimaliseren: 7 zaken waar je aan moet denken


SEO (search engine optimization) is voor heel voor bloggers nog wel een dingetje. Soms is het complete abacadabra. Het belangrijkste is dat je goed gevonden wordt op de juiste zoekwoorden. Naast je blogartikel kun je ook je afbeeldingen optimaliseren.

Die zoekwoorden verwerk je in je artikel. En je zorgt ook dat je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn. Maar hoe doe je dat dan?

Ik geef je 7 zaken waar je op moet letten wanneer je afbeeldingen gaat optimaliseren voor de zoekmachine. Lees verder

Bounce Rate - Blog Universiteit

Bounce Rate: wat stuitert er op jouw website?


Overal hoor ik dat het belangrijk is, voor Google, om de bounce rate van je website zo laag mogelijk te houden. Lange tijd heb ik me daar druk over gemaakt. En dacht ik dat het slecht was om een hoog bounce percentage te hebben.

Natuurlijk is het belangrijk om er aandacht aan te besteden, want je wilt je bezoeker zo lang mogelijk op je website houden. Maar hoe druk moet je je nou eigenlijk maken voer dat bounce percentage. Lees verder

Inkomende zoekwoorden - Blog Universiteit

Strategisch gebruik maken van inkomende zoekwoorden


Wanneer je naar Google gaat om iets te zoeken, dan type je in de balk een zoekwoord. Met dat woord gaat Google zoeken en geeft vervolgens de beste resultaten. Om er voor te zorgen dat jouw website en blog goed in de zoekmachine naar voren komen, is het belangrijk om zelf in je blogs en op je pagina’s gebruik te maken van zoekwoorden of zoektermen. Je past dan SEO toe op je teksten.  Binnen Google Analytics kun je een lijst vinden met inkomende zoekwoorden. Lees verder

SEO - Blog Universiteit

SEO? Wat is het? En wat moet ik ermee?


SEO is de afkorting voor SEARCH ENGINE OPTIMIZATION of in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie.

Wanneer je SEO toepast op je website & blog kun je hoger scoren in de zoekresultaten van onder andere Google.

Met de juiste technieken voor je pagina’s, artikelen, afbeeldingen en andere online content, zorg je ervoor dat de zoekmachine jouw website beter indexeert en hoger laat terugkomen in de resultaten. Er is veel discussie over het gebruik op je website en blog. Lees verder