Categorie archief: schrijven

AIDA model - Dé Blog Trainer

AIDA in 4 simpele stappen toepassen op je blogartikel


Na het lezen van het AIDA model weet je inmiddels dat het niet om een opera gaat. Integendeel het is een sjabloon dat je over iedere online tekst kunt leggen om een aantrekkelijke tekst te schrijven in 4 simpele stappen.

Zorg dat je lezer je blogartikel HELEMAAL leest en zelfs je call to action volgt.

Lees verder

AIDA model - Dé Blog Trainer

AIDA model uitgelegd


Wanneer je een website hebt wil je dat je lezer of bezoeker actie onderneemt. Nu zijn daar allerlei manier en strategieën voor die daarbij helpen.

Bijvoorbeeld om er voor te zorgen dat iemand klikt op een link, zijn naam en e-mail adres achterlaat en dat iemand iets koopt.

Het AIDA model is een model dat je als sjabloon kunt gebruiken voor veel, zij het niet alle, marketing boodschappen die je via je website en blog de wereld in stuurt.

Wanneer je dit model gebruikt, kun je niet meer fout gaan om je artikel de juiste boodschap en volgorde te geven. Lees verder

Tussenkop - De Blog Trainer

De bouwstenen van een tekst – Wat is een tussenkop?

In een ander artikel verteld ik je over de alinea, een belangrijke bouwsteen voor je artikel. En wanneer je jouw blogartikel opbouwt uit een aantal paragrafen en alinea’s bevordert dat de leesbaarheid van je artikel.

Pas er wel voor op dat je de tekst niet te compact maakt. Een luchtig ogende tekst zal je bloglezer sneller lezen, want er is de verwachting dat de tekst gemakkelijker leest.

Je bloglezer kun je nog meer ondersteunen bij het gemakkelijker lezen van het artikel.

En eigenlijk is het heel simpel. Lees verder

Alinea - Dé Blog Trainer

De bouwstenen van een tekst: Wat is een alinea?


Heb je wel eens een huis gebouwd? Misschien niet in het echt, maar toen je klein was, van Lego of van Duplo. Met de blokken ging je aan de slag, de bouwstenen stapelde je op, zodat na verloop van tijd een mooi huis ontstond.

Dagelijks zie ik mijn kinderen bezig met hun bouwstenen. Soms maken ze een groot huis met veel volume. Soms bouwen ze zo hoog mogelijk en is lengte weer belangrijk. Lees verder

Beeldscherm lezen - Blog Universiteit

Een beeldscherm vertraagt het lezen


Wist je dat lezen vanaf een beeldscherm gaat 35% langzamer dan van papier lezen. Veel mensen geven de voorkeur aan lezen vanaf papier. Dat is lastig als het gaat om je blog. Je wilt natuurlijk dat mensen je blogartikel ook lezen. Lees verder

Een boek schrijven - Blog Universiteit

Een boek als ultiem visitekaartje


In 2014 schreef ik mijn boek Bloggen doe je zo! Een heftig en mooi proces. Nu ben ik superblij dat ik de stap heb gezet om een boek te schrijven.

Veel ondernemers schrijven een boek na een carrière van 15 tot 20 jaar. Waarmee ze hun expertise bekrachtigen.

Dat proces heb ik omgedraaid. Ik heb mijn kennis opgetekend en met dat boek in de hand laat ik zien dat ik veel kennis heb en jou kan helpen bij het bloggen. Wanneer je een boek in handen hebt, heb je niet een kruiwagen, maar een glijbaan om bij potentiële klanten binnen te komen. Hoe kun je dat boek inzetten? Lees verder