Categorie archief: Kennisbank

AIDA model - Dé Blog Trainer

AIDA in 4 simpele stappen toepassen op je blogartikel


Na het lezen van het AIDA model weet je inmiddels dat het niet om een opera gaat. Integendeel het is een sjabloon dat je over iedere online tekst kunt leggen om een aantrekkelijke tekst te schrijven in 4 simpele stappen.

Zorg dat je lezer je blogartikel HELEMAAL leest en zelfs je call to action volgt.

Lees verder

AIDA model - Dé Blog Trainer

AIDA model uitgelegd


Wanneer je een website hebt wil je dat je lezer of bezoeker actie onderneemt. Nu zijn daar allerlei manier en strategieën voor die daarbij helpen.

Bijvoorbeeld om er voor te zorgen dat iemand klikt op een link, zijn naam en e-mail adres achterlaat en dat iemand iets koopt.

Het AIDA model is een model dat je als sjabloon kunt gebruiken voor veel, zij het niet alle, marketing boodschappen die je via je website en blog de wereld in stuurt.

Wanneer je dit model gebruikt, kun je niet meer fout gaan om je artikel de juiste boodschap en volgorde te geven. Lees verder

Keyword Tool - Dé Blog Trainer

Keyword Tool: de sleutel tot je SEO succes


Om ervoor te zorgen dat je in de zoekmachine vindbaar bent is het belangrijk dat je SEO gaat toepassen op je blogartikel. SEO staat voor search engine optimisation.

Dat houdt in dat je in je blogartikel de juiste zoekwoorden verwerkt waar in Google op gezocht wordt op jouw vakgebied.

Laatst gaf ik een webinar en iemand vroeg is er een tool waarmee ik snel en gemakkelijk woorden kan vinden waar veel op gezocht wordt in Google?

Ja dat is er! Lees verder

Bloggen op LinkedIn - Dé Blog Trainer

4 Feiten over bloggen op LinkedIn


Zeg als ik blog op mijn eigen website dan is dat toch genoeg?

Euh, ja.

Maar ik wil ook graag dat mijn LinkedIn netwerk mijn blogs lees.

Dus?

Moet ik dan niet gaan bloggen op LinkedIn?

Euh, ja. Als je dat wilt.

Maar hoe doe ik dat dan?

Ik duik er voor je in: Bloggen op LinkedIn. Lees verder

Unieke vs terugkerende bezoekers - Dé Blog Trainer

Wat maakt het uniek? Unieke vs. Terugkerende bezoekers


Je kunt je helemaal blind staren op het aantal bezoekers op je website. En er ook helemaal depri van worden als je aantal unieke bezoekers niet stijgt en een beetje hetzelfde blijft.

Dan is het heel belangrijk om te weten dat er nog een soort bezoeker is op je website. Lees verder

Tags en categorieën - Dé Blog Trainer

Het geheim van tags en categorieën


WordPress. Je houdt ervan of je vindt het bagger. Persoonlijk ben ik er helemaal verliefd of en kan ik mij een leven zonder WordPress niet voorstellen.

WordPress kent zo veel mogelijkheden. Het grote voordeel van WordPress vind ik nog altijd dat het Google vriendelijk is geprogrammeerd.

Ook Google houdt van WordPress. Je website hoog laten scoren begint onder andere met WordPress. Kiezen om je website in WordPress vorm te geven.

Wil je weten wat je kunt doen om met behulp van WordPress je website beter vindbaar te maken (waardoor jij als ondernemer weer meer zichtbaar wordt)? Lees dan vooral dit artikel. Lees verder

Zoekwoord - De Blog Trainer

SEO: Wat is een zoekwoord?


Ik heb er een haat liefde verhouding mee met SEO. Iedere keer er weer voor zorgen dat je blogartikel SEO proof is.

Daar gebruik ik de WordPress plugin van Yoast voor. Altijd ga ik voor het groene bolletje. Maar ja, dan zegt in eens je webmaster dat de Yoast plugin niet meer de beste is en dat het groene bolletje ook niet heilig maakt.

SEO land is iets om helemaal gek van te worden.

Gelukkig is er een basis die nooit echt veranderd. En zal Google altijd een fundering hebben waar je als leek op terug kunt vallen.

Laten we bij het begin beginnen. Lees verder

Tussenkop - De Blog Trainer

De bouwstenen van een tekst – Wat is een tussenkop?

In een ander artikel verteld ik je over de alinea, een belangrijke bouwsteen voor je artikel. En wanneer je jouw blogartikel opbouwt uit een aantal paragrafen en alinea’s bevordert dat de leesbaarheid van je artikel.

Pas er wel voor op dat je de tekst niet te compact maakt. Een luchtig ogende tekst zal je bloglezer sneller lezen, want er is de verwachting dat de tekst gemakkelijker leest.

Je bloglezer kun je nog meer ondersteunen bij het gemakkelijker lezen van het artikel.

En eigenlijk is het heel simpel. Lees verder

Alinea - Dé Blog Trainer

De bouwstenen van een tekst: Wat is een alinea?


Heb je wel eens een huis gebouwd? Misschien niet in het echt, maar toen je klein was, van Lego of van Duplo. Met de blokken ging je aan de slag, de bouwstenen stapelde je op, zodat na verloop van tijd een mooi huis ontstond.

Dagelijks zie ik mijn kinderen bezig met hun bouwstenen. Soms maken ze een groot huis met veel volume. Soms bouwen ze zo hoog mogelijk en is lengte weer belangrijk. Lees verder