Categorie archief: Inzichten

Veiligheid als nummer 1 prioriteit


Maart 2016. Een vrijdag. Ik had al samen met mijn partner en mijn kinderen drie kwartier in de rij gestaan. In een grote grijze koude voormalige PTT loods staan we te wachten. Bij de tafel waar ze je naam noteren wordt afstandelijk geroepen: Volgende!

Een oudere dame met een leesbrilletje kijkt van je ID bewijs naar de lijst die voor haar ligt om je naam te zoeken. Met een hautaine blik krijg je een kaartje en wijzen ze, voor de zoveelste, waar je het pakket kunt ophalen. Lees verder

Maandrapportage: De Cijfers van Oktober


Beste lezer of lid van Dé Blog Trainer Community,

Met de billen bloot noemen ze dat ook wel. Alles laten zien van je eigen website en blog.

Iedere maand publiceer ik op mijn blog een maandrapportage van de cijfers van afgelopen maand. Voor mezelf om te zien waar ik sta en waar ik kan verbeteren en groeien en voor jou, als lezer en lid van Dé Blog Trainer Community.

Hiermee wil ik jou laten zien wat mogelijk is, wat effect heeft en vooral wat werkt. Lees verder

Uitstelgedrag - Dé Blog Trainer

7 dingen die je meteen kunt doen, ook als je last hebt van uitstelgedrag


Het is dinsdagavond. De kinderen liggen net op bed. Ik sta op het punt om naar beneden te gaan voor een heerlijk kopje koffie. Want mijn avond is immers begonnen.

Ik zet mijn voet op de eerste trede…

“SH*T!”

Morgen is het woensdag. Mijn vast blogpublicatie dag. Daar gaat mijn avond… Lees verder

Meisje van de slijterij vs. PR Goeroe


Wanneer ik op Facebook door mijn tijdlijn scroll komen er veel persoonlijke berichten langs. Zowel van ondernemers als niet ondernemers. Van sterfgevallen (mens en dier) tot mislukte dates, van financiën  tot zwangerschappen. En dan heb ik het niet over de bijbehorende mommy-blogs of levens-blogs.

Het gaat om  gevestigde ondernemers zoals Simone Levie die met haar volgers deelt wat haar miskraam begin dit jaar deed met haar en wat dat voor haar betekende in haar leven. En Hugo Bakker die zijn (passieve) inkomen deelt via zijn maandelijkse inkomensrapportages. Ondernemers die er voor kiezen een deel van hun privé leven te delen met hun volgers. Zowel Jennifer Delano als Petra de Boevere hebben daar hun eigen mening over. Lees verder

Volhouden - Blog Universiteit

Hoe houd ik het bloggen vol?


Keer op keer vraag ik mijzelf hetzelfde af: Waar doe ik het voor? Wie leest mijn blog nou helemaal? Bereik ik wel voldoende mensen? Waar moet ik nu weer over schrijven? Wie zit er nu te wachten op mijn blog artikelen?

Allemaal vragen die over mijn eigen twijfel gaan. Door die twijfel is het soms moeilijk om het vol te houden.

Vraag jij je ook wel eens af: Hoe kan ik dat bloggen volhouden? Lees dan dit artikel. Een vorig artikel ging over mij zelf, dit artikel gaat over jou en hoe jij het bloggen kunt volhouden. Ook als je geen zin hebt. Lees verder